Uw geurvermogen verbeteren

Het kan voorkomen dat u door een bepaald voorval een deel van of uw gehele reukvermogen bent verloren. Wanneer het terugkrijgen van uw geur te lang duurt, of u wilt gewoon proberen uw reukvermogen te verbeteren is het mogelijk om dit te trainen. Het ruiken wordt aangestuurd door een spier. Net zoals de spieren die je in de spotschool traint kan je deze spieren trainen. En net zoals in de sportschool ontstaat er in de meeste gevallen na een tijd van oefenen een verbetering. Om het nog iets duidelijk te maken; het beoefenen van een instrument is ook niet in een dag gebeurd, bij elke sessie wordt u er ietsje beter in. Dit is het ook het geval bij het trainen van het reukvermogen. Sommige mensen noemen het fysio therapie voor de neus. Er zijn meerdere studies die aantonen dat trainen van je reukvermogen nuttig is. Een bekende methode die is voortgekomen uit één van deze studies is de Hummel methode. In deze blog zullen we dieper ingaan op de Hummel methode.

De Hummer methode

Een bekende methode voor geurtraining en/of reuktraining is de Hummel methode. Deze methode maakt gebruik van een aantal geurstiften. Wanneer je de stiften op tafel zou zien liggen zou je denken dat het viltstiften zijn. Maar dit zijn niet zomaar viltstiften, maar geur viltstiften die zijn ontwikkeld door Dr. Hummel. Dit is ook waar e naam vandaan komt. De stiften zijn lang houdbaar, ongeveer 1 tot 1,5 jaar en zijn makkelijk te gebruiken. Ook intern lijken de geurstiften of viltstiften. Maar in plaats van gevuld te zijn met inkt zitten en speciale geurstoffen in verwerkt. Omdat het trainen van de geur een ontastbaar iets is, tot het moment dat je daadwerkelijk meer kunt ruiken, is het belangrijk dat er goed wordt bijgehouden of de stiften nog de juiste datum hebben. Dit staat dan ook niet alleen op de verpakking aangegeven, maar ook op elke stift apart.

Geursoorten

Dr. Hummel heeft op basis van het bovengenoemde onderzoek een aantal geursoorten geselecteerd. Dit zijn sterke geuren die helpen om de geur terug te krijgen en zijn verdeeld in 4 soorten. Als eerst wordt de roos genoemd, een bloemsoort. Als tweede wordt citroen genoemd, een fruitsoort. Als derde wordt een kruid genaamd kruidnagel genoemd. Als vierde en laatste onderdeel wordt een harsachtige substantie genaamd eucalyptus genoemd, die dankzij haar sterke geur goed te ruiken moet zijn en zodoende helpt bij de geurtraining.

Gerelateerde berichten