Meer weten over Hyperopie

Meer weten over Hyperopie

 

Hyperopie, of verziendheid, wordt gekarakteriseerd door het hebben van zicht voor dichtbij én veraf. Het probleem is dat de moeite die het kost om beide afstanden te zien de ogen vermoeid maken, omdat de ogen beide beelden moeten converteren in een helderder beeld op het netvlies. Dit zorgt ervoor dat ogen eerder vermoeid raken, waardoor het beeld onduidelijk wordt.

 

Hyperopie is niet simpel te ontdekken door de symptomen; het komt echter wel veel voor bij kinderen. Een algemeen symptoom is het hebben van hoofdpijn of vermoeide ogen aan het einde van de dag. Wanneer de ogen constant worden gebruikt, zoals bij een dag lezen of studeren, worden de ogen dubbel zo zwaar belast omdat ze constant moeite moeten doen de beelden of objecten te converteren.

Aan de positieve kant, zoals bij elk algemene oog defect, kan het vervormde zicht worden worden gecorrigeerd door contactlenzen van bijvoorbeeldfocus dailiestoric of een bril. Dit vermindert de vermoeidheid van de ogen, of het compleet verhelpen.