Nekhernia

HERNIA

Een nekhernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf, deze drukt op een zenuw. Zo ontstaat de pijn. Door een hernia kan je gevoel verliezen of zelfs verlammingsverschijnselen vertonen. Klachten kunnen vergeleken worden met een lage rug hernia. Bij de nekwervels gaat het meestal om de 6e of 7e wervel. Per jaar worden ongeveer 9000 mensen geopereerd aan een hernia. Een hernia kan over de gehele wervelkolom voorkomen. De meeste gevallen zitten echter in het nek- of het lage rug gebied.

Kliniek

De wervelkolom


De wervelkolom bestaat uit 24 wervels waarvan de bovenste 7 tot de nekwervels behoren. Tussen de wervels zitten tussenwervelschijven die zwakke plekken kunnen gaan vertonen wanneer we ouder worden. Ook kan de vorm door een trauma (ongeluk) veranderen. Het binnenste gedeelte van de tussenwervelschijf(discus)is elastisch en kan dan van vorm veranderen waardoor het omhulsel scheurt. 40% Van de Nederlanders hebben een hernia. Heel veel mensen voelen daar echter niets van. Het is ook onduidelijk waarom de ene persoon er wel last van heeft en de ander niet.

Helios klinieken

Helios Krefeld behoort tot een ziekenhuis in de grensstreek Nederland-Duitsland welke is gespecialiseerd in het behandelen van Nederlandse patiënten. De Helios Hospital Group bestaat uit 11 klinieken die verspreid over Duitsland hun werk doen. Jaarlijks worden 5,2 miljoen mensen geopereerd, verpleegd en verzorgd in één van deze klinieken.

Behandeling

Diagnose en onderzoek

Om een effectieve behandeling te ondergaan aan een hernia, zal een nauwkeurige diagnose moeten worden gesteld. Professionele artsen met een schat aan ervaring zorgen er voor dat de juiste diagnose wordt gedaan. Ruggengraataandoeningen zijn voor deze artsen dagelijks werk. Er wordt gekeken in hoeverre de pijn zich in de dagelijkse activiteiten beperkingen geeft. Spierkracht, zenuwfunctie, controle reflexen en drukgevoeligheid wordt beoordeeld. Ook de medische geschiedenis van de patiënt wordt bekenen. Eventuele MRI- en/of CT scans kunnen andere aandoeningen uitsluiten en zicht geven op de behandelingsmethode. Ook de risico’s en voordelen van een eventuele operatie wordt bekeken. Wil je meer weten over de Helios klinieken, klik dan op de volgende link.

Gerelateerde berichten