Voordelen van ZMA op het slapen?

Protein

Wil je beter slapen? Op zoek naar een beter spierherstel, verbeterde spieromvang en -sterkte en versneld vetverlies?

ZMA is een supplement dat bestaat uit zink, magnesium en vitamine B6, die alle van vitaal belang zijn voor een gezond functioneren. ZMA is ontwikkeld door sporters voor sporters en bodybuilders als een middel om het verlies van deze vitaminen en mineralen te voorkomen tijdens krachtige trainingen of langdurige arbeidstijden.

Aanbieding

Wat doet ZMA?

Laten we eerst een misleidende verklaring ophelderen: ZMA is geen testosteronbooster. Alle prohormoonverklaringen over ZMA zijn ongegrond en worden onvoldoende onderzocht. Er is onderzoek dat zegt dat ZMA je helpt om een hoger niveau van testosteron te behouden tijdens langere periodes van training of intensievere trainingscycli, maar ZMA alleen zal je niveau van testosteron niet verhogen. ZMA is eerder een aanvulling op de opslag van zink en magnesium.

USDA studies hebben aangetoond dat minder dan 70% van de Amerikanen genoeg zink en minder dan 40% genoeg magnesium krijgt. Ook Myprotein kan een ondersteunende werking geven.

Wat zijn de voordelen van ZMA?

De rol van zink en magnesium in het lichaam hangt samen met de algemene effectiviteit van ZMA-supplementen. Zink speelt bijvoorbeeld een rol bij de eiwitsynthese, spierherstel en anabolisme. Het is ook een krachtige antioxidant die vrije radicalen tegengaat. Aan de andere kant ondersteunt magnesium een gezonde werking van het cardiovasculaire systeem, ondersteunt het een snelle stofwisseling en onderhoudt het de botten.

De voordelen van ZMA zijn dus:

  • Betere slaapkwaliteit
  • Spierkracht en krachttoename
  • Verhoogde stofwisseling
  • Gestabiliseerde cortisolniveaus
  • Handhaving of verhoging van het testosterongehalte,
Protein

Immuunsysteem ondersteuning

Aangezien we iets later naar de anabole factoren van zink gaan kijken, laten we eerst de voordelen van een betere slaapkwaliteit en dus een beter spierherstel bespreken. Magnesium speelt een rol bij het normaliseren en verlengen van die periodes van diepe REM-slaap, waarin de hersengolven vertragen en het lichaam begint te genezen. Diepe slaap draagt ook bij aan het verhogen van de groeihormoonspiegels.

Verbeterde diepe slaap, gestabiliseerde cortisol niveaus, en de juiste niveaus van zink en magnesium zijn ook verweven met je stofwisseling. Om te beginnen is zink een integraal onderdeel van de productie van schildklierhormoon. De door de schildklier afgescheiden hormonen spelen een belangrijke rol in je stofwisseling en de hoeveelheid calorie├źn die je gedurende de dag verbrandt. In het geval dat zink laag is, dan zal je schildklier de hormoonproductie beperken, waardoor de snelheid van je stofwisseling wordt gedempt en er een minder ideale calorische verbranding ontstaat – zelfs als je een intensieve training doet

Gerelateerde berichten