Schoonheidsmiddeltjes met arganolie

Arganolie is olie dat uit de noten van de arganboom wordt gewonnen. Het proces duurt erg lang, hierdoor is de olie redelijk geprijsd. Gelukkig kan je met een paar druppels al wonderen verrichten. Ik gebruik zelf al jaren arganolie voor mijn haar, op mijn huid of in bad als badolie. Zo zou arganolie werken tegen van alles, van rimpels tot haar met roos. Ook kun je met arganolie bijvoorbeeld oude mee eters verwijderenArganolie kopen kan in de winkel, maar de beste prijzen vind je toch wel online. In deze blog laat ik je een aantal do it yourself recepten voor de huid zien die ik dagelijks en wekelijks gebruik. Stap voor stap, in de juiste volgorde. 

Reinigen

Na een lange dag make-up dragen is niks lekkerder dan dit eraf te halen en je huid te reinigen. Ook als je geen make-up draagt is het belangrijk je huid te reinigen, gedurende de dag gaat vuil zich namelijk ophopen op je huid en in je poriën. Omdat de meeste make-up removers te heftig zijn voor mijn huid gebruik ik een zelfgemaakte reiniger met ingrediënten die zacht voor mijn huid zijn.  Dit maak ik eens per maand, en gebruik ik vervolgens elke avond voor het slapen gaan. 

Wat heb je nodig:

  • 80 ml rozenwater

  • 60 ml arganolie

  • 20 gram bijenwas

  • 3-6 druppels etherische olie naar keuze

Smelt de bijenwas in een kom, boven een pan met zacht kokend water. Zodra de bijenwas is gesmolten klop je de arganolie erdoorheen. Ondertussen verwarm je het rozenwater, let op: laat het niet koken. Wanneer de arganolie met de bijenwas tot een glad geheel is geklopt kan je langzaam de opgewarmde rozenwater toevoegen, blijf hierbij goed roeren. Zodra het mengsel is afgekoeld kan je de etherische olie toevoegen, ook dit roer je goed erdoorheen. 

Ga op zoek naar een leeg flesje waar je dit in kan bewaren en giet dit erin. Met een beetje van deze reiniger op een watje haal je binnen een paar seconde je make-up eraf en krijg je een gevoed en gezond huidje ervoor terug. 

Gezichtsmasker

Nu je gezicht gereinigd is, is het natuurlijk tijd voor de volgende stap; een gezichtsmasker. Dit gebruik je niet elke dag, maar eens per week kan zeker geen kwaad. 

Wat heb je nodig:

  • 3 gedroogde, in water geweekte abrikozen

  • 1,5 eetlepels Argan olie

  • Honing (eventueel)

Pureer de abrikozen tot een glad mengsel en voeg hier de arganolie aan toe, even roeren en klaar! Heb je extreem snel last van een droge huid? Voeg dan ook een paar druppels honing aan het geheel toe. 

Je huid wordt heerlijk gevoed door de abrikozen, die rijk zijn aan vitamine A. De arganolie voedt en verzorgt. Pas op: dit goedje kan plakkerig zijn, dus trek vooral een outfit aan die vies mag worden. Breng het aan op je gezicht en vermijd de huid bij de ogen, na 20 minuten afspoelen met lauwwarm water.  Van dit abrikozen masker krijg je zeker een abrikozen huidje!

Arganolie is zoals eerder benoemd niet alleen ontzettend fijn voor de huid maar ook voor het haar. Je kan het als haarolie na het douchen gebruiken, of laat je creativiteit gaan en maak er zelf een haarmasker van. Veel succes en mocht je zelf nog goede recepten hebben laat het me dan zeker weten!

Gerelateerde berichten