Tips en tricks voor het kiezen van een zorgverzekering

Bent u opzoek naar een nieuwe zorgverzekering maar u weet niet zo goed waar u moet zoeken? Dan zijn deze tips en tricks ideaal.

Zorgvergelijkers

Er zijn verschillende websites die u kunnen helpen bij het maken van de keuze. Zo zijn er vergelijkingswebsites die alle verzekeringen naast elkaar leggen. Dit biedt een mooi overzicht van al het aanbod. De zorgvergelijker vergelijkt op basis van leeftijd, geslacht en postcode. Vervolgens kunt u uw wensen aangeven, of u bijvoorbeeld een partner en/of kinderen heeft. U kunt daarna aangeven hoeveel eigenrisico u wilt betalen, of u fysiotherapie en/of tandarts in uw pakket wilt. Nadat alle voorkeuren zijn ingevuld, zoekt de website voor u de beste zorgverzekering uit.

Mond tot mond

Naast online zijn er nog vele andere mogelijkheden. Vraag bijvoorbeeld aan uw vrienden en familie welke zorgverzekering zij hebben. Vraag naar hun ervaringen, zijn die negatief of juist positief. Hier uit is vaak veel informatie te halen. U kunt dan op basis van deze ervaringen een lijstje maken met verzekeringen die u het meest aanspreken.

De eigen website

Bekijk altijd de website van de zorgverzekeraar zelf. Hierop kunt u aanvullende informatie vinden, over bijvoorbeeld extra premies. Als u vragen heeft is er vaak een chatbox beschikbaar of kunt u bellen met de klantenservice. Op deze manier bent u voldoende geïnformeerd om de beste keuze te kunnen maken.

Probeer alle mogelijkheden om u zoveel mogelijk te kunnen verdiepen in de wereld van zorgverzekeraars. Maar het blijft uw keuze en u moet er zelf achter staan.

Bron: https://www.zorgkiezer.nl/zorgverzekering

Gerelateerde berichten