Waarom overstappen naar natuurlijke huidverzorging?

Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei omstandigheden. De zon, de wind en de lucht. Het zijn allemaal factoren die uitdroging kunnen veroorzaken. Je huid moet goed gehydrateerd en verzorgd worden, maar hoe kun je dit het beste doen? Bedrijven adverteren steeds vaker natuurlijke producten, zoals natuurlijke huidverzorging bijvoorbeeld. Maar wat is dat precies en wat zijn de voordelen ervan?

Natuurlijk huidverzorging is een product dat uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Het moet dus afkomstig zijn uit de natuur (planten of dieren). Maar let op: in de industrie van tegenwoordig, en omdat we vaak willen dat producten langer houdbaar zijn, is natuurlijk meestal niet meer 100% natuurlijk. Vaak wordt een ingrediënt of product nog wat bewerkt. Dit zorgt ervoor dat het product langer meegaat. Om te voorkomen dat bedrijven niet te veel met de natuurlijke ingrediënten gaan knoeien is er een limiet gesteld. Een natuurlijk product moet tenminste 95% uit plantaardige ingrediënten bestaan. 

Voordelen van natuurlijke huidverzorging

Het grootste voordeel van natuurlijke huidverzorging is dat er geen of zo weinig mogelijk chemische en kunstmatige ingrediënten inzitten. Je huid is ook een product uit de natuur, daardoor kan de huid raar reageren op chemische stoffen. Je kunt rode vlekjes krijgen of zelfs uitslag. In natuurlijke huidverzorging zitten natuurlijke voedingsstoffen. Dit zijn precies de voedingstoffen die je huid nodig heeft. Je huid heeft voldoende water en vitamine A en C nodig. Stoffen die niet alleen je huid maar je lichaam nodig heeft. De natuurlijke producten zullen dus niet alleen positieve effecten hebben op je huid maar ook op de rest van je gezondheid. Vooral voor baby’s en zwangere vrouwen kan natuurlijke huidverzorging een uitkomst zijn. In deze twee levensfases heeft je huid namelijk nog meer water nodig dan anders.

Beste zalf tegen peesontsteking

Natuurlijke producten zijn er niet alleen voor je huid, maar ook voor spieren en pezen. De beste zalf tegen peesontsteking is dan ook een natuurlijk product. Als een pees ontstoken is komt dit vaak door overbelasting. De ontsteking herstelt het snelst door een combinatie van rust, fysiotherapie en ontstekingsremmende zalf. De rustperiode hangt af van de plaats en de grootte van een ontsteking. Bij een grote ontsteking kan herstel maanden duren, maar bij een kleine kan het met een paar weken over zijn. Met fysiotherapie zorg je ervoor dat je de pezen weer sterker maakt. Door de rust kan het zijn dat de pezen wat verzwakt zijn. De beste zalf tegen peesontsteking draagt bij aan het weefselherstel en remt de ontsteking af.

 

 

Gerelateerde berichten