Een egelbal gebruiken

egelbal

Wanneer je een egelbal gebruikt, gebruik je dit om bepaalde lichaamsdelen te masseren. De bal is eigenlijk een oefenmiddel om bepaalde spieren goed te kunnen masseren, bij sommige spieren moet je namelijk ook wat dieper gaan en wat harder duwen. Je hebt verschillende soorten van deze bal, overleg dus met je masseur bijvoorbeeld welke je het beste kan gebruiken. De bal kan je gebruiken om bepaalde spieren goed te masseren waar je vingers soms niet goed bij kunnen of niet goed genoeg kunnen masseren.

egelbal

Helpt bij?

Wanneer je last hebt van bepaalde spieren kan je naar een masseur gaan, die persoon zou dan luisteren naar je klachten en je helpen waar hij kan. Na de massage zou het vast een tijdje beter gaan, maar de klachten keren terug? Wat ga je dan doen, want elke paar weken een massage kost ook erg veel geld. Dan kan je eens kijken of het gebruik van een egelbal of massage bal kan werken tegen de klachten die ervaart. Je kan zo’n balletje eigenlijk gebruiken voor elke plek waar je klachten in de spieren. Wanneer je rugklachten, nekklachten of andere klachten in het bovenbeen bijvoorbeeld.

Gebruik?

Wanneer je bepaalde klachten ervaart en je wilt gebruik gaan maken van een egelbal, kan je dat op de volgende manier doen. Wanneer je weet op welke plek je het balletje wilt gebruiken kan je hier een beetje olie op doen, is het nodig maar dat maakt het wat makkelijker. Dan kan je met het balletje over de spier heen rollen, in het begin is het belangrijk dat je niet teveel kracht zet. Na een tijdje is de spier opgewarmd, dan kan je wat meer kracht zetten vanaf nu kom je dieper in de spier en worden je klachten verlicht wanneer je dit een tijdje blijft doen.