Zoek jij een verantwoord dieet schema?

Afvallen zonder dieet schema kan best lastig zijn. Natuurlijk weten we allemaal globaal wel welke dingen we wel zouden moeten eten en welke we beter kunnen laten staan. Maar alsnog blijft het lastig om dit ook daadwerkelijk uit te voeren. Een dieet schema kan dan een steuntje in de rug zijn. Doordat hierin uitgewerkt is wat je mag eten op een bepaalde dag, hoef je hier zelf minder over na te denken en dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Zo kun je eindelijk die kilo’s kwijtraken waar je al zo lang vanaf wilt! Maar let wel goed op voor welk eetschema je kiest!

Wat is een goed dieet schema?

Er zijn online en in boeken namelijk ontzettend veel verschillende diëten te vinden. Ieder dieet schema is eigenlijk op hetzelfde idee gebaseerd, namelijk het sterk inperken van het aantal calorieën dat je op een dag tot je neemt. Je zult dan ook altijd wel afvallen, want als je minder binnenkrijgt dan je verbrandt, raak je vanzelf overtollig gewicht kwijt. Sommige diëten bewerkstelligen dit door alle koolhydraten te verbannen, andere zetten sterk in op het vermijden van dierlijke producten. Maar wat je ook kiest, het gaat eigenlijk altijd om een sterke inperking van calorieën. Je zou hierdoor kunnen denken dat het niet uitmaakt welk dieet schema je gebruikt, maar niets is minder waar. Veel van de bestaande diëten zijn namelijk op de lange termijn niet vol te houden. De calorie inname is zo sterk beperkt dat je continu een hongergevoel hebt en dat hou je niet vol. Je zult op een gegeven moment dan ook terugvallen in je oude eetgewoontes en dan vliegen de kilo’s er vaak net zo hard weer aan. Het zo gehate jojo-effect is dan geboren en daar kom je niet zomaar weer vanaf! Wat voor dieet schema kun je dan wel gebruiken als je op een verantwoorde manier af wilt vallen?

Gezond eetpatroon aanleren

Wat belangrijk is als jij af wilt vallen, is dat je hier langdurig effect van merkt. Je wilt niet meteen weer aankomen. Daarom is het van belang dat je een dieet schema volgt waarmee je gezonde eetpatronen aanleert. Met dergelijke diëten zul je niet vele kilo’s per week afvallen, maar je zult op een rustige manier je streefgewicht bereiken. Dit is veel beter, want je went jezelf zo eetgewoontes aan die lang vol te houden zijn. Zo kun je ook daadwerkelijk op je streefgewicht blijven en hoef je niet steeds opnieuw te diëten. Een dieet schema dat je hierbij kan helpen, is dat van verantwoord-afvallen.nl. Dit is gebaseerd op de volgende drie punten:

  • iedere dag voldoende eten
  • een goede verhouding tussen eiwitten, vet en koolhydraten
  • eenvoudige gerechten die gemakkelijk te bereiden zijn

Al deze punten zijn natuurlijk van belang. Voldoende eten is belangrijk om een hongergevoel te voorkomen en om het eetpatroon ook echt voor langere tijd vol te kunnen houden. De goede verhouding tussen voedingsstoffen is van belang om gezond te blijven en je fit te voelen. En eenvoudig te bereiden gerechten zijn van belang, want wie heeft er nu tijd om bijzondere ingrediënten te kopen en ingewikkelde gerechten te bereiden? Zo helpt het dieet schema van verantwoord-afvallen.nl jou dus zeker bij het behalen van jouw streefgewicht!

Lees meer…

Gerelateerde berichten