Sneltest voor Corona  

Eén van de meest kenmerkende dingen in deze pandemie is het testen op besmettingen, wat echt een boost heeft gegeven in deze Corona pandemie is de sneltest Corona. Die positieve boost is ontstaan doordat je met een sneltest veel makkelijker, en sneller kan checken of je Corona hebt. Waar veel mensen eerst de drempel voelden om zich niet te laten testen, omdat het tijd en gedoe kostte. Kunnen mensen sneller worden geacht een sneltest voor Corona af te nemen voor bijvoorbeeld een bepaald event, en als ze twijfels hebben over klachten is het makkelijker om toch even te testen met een sneltest voor Corona. De Coronavrije samenleving komt hiermee zeker een stap dichterbij, met een zelftest beleid kan je immers veel sneller Corona constateren. De vraag is alleen zijn deze net zo effectief als de zogeheten PCR test die bij de GGD wordt gebruikt?

Het verschil tussen de sneltest voor Corona en de PCR test

Vaak vallen onder de sneltesten voor Corona de zogeheten antigeen testen, deze testen zijn de snelste en goedkoopste manier om te testen of je Corona hebt. Deze zijn vooral handig in een vroeg stadium om te testen of je Corona hebt, echter in een latere fase van een Corona besmetting werkt hij minder goed of als mensen langdurige klachten hebben. Dit komt doordat er later in het ziekteverloop in de neus en keel minder Coronavirus zit en dus lastiger is om te constateren. In het latere ziekteverloop wordt dus sowieso door de ziekenhuizen aangeraden om de PCR test te gebruiken. Deze test duurt alleen wel wat langer aangezien die moet worden opgestuurd naar een laboratorium om te worden onderzocht, pas na 1,5e dag weet je of je besmet bent. Ook moet je voor deze test de deur uit naar een Corona testpunt of GGD bij jou in de buurt. De PCR test is dus wel iets accurater dan een sneltest voor Corona, zeker in een later stadium of bij langdurige klachten. Maar bij lichte klachten of onderzoek voor kans op besmetting is de sneltest voor Corona prima te gebruiken.

Hoe gebruik ik een sneltest voor Corona?  

Er zijn een aantal verschillende sneltesten, allereerst is het belangrijk om erop te letten bij de aanschaf van een sneltest voor Corona is dat het CE-gecertificeerde testen zijn. Zo weet je zeker dat het de goede kwaliteit is en ook de goede uitslag geeft. CE-gecertificeerde testen kan je makkelijk online aanschaffen voor vrij weinig bij Coronasneltest123.nl. Het gebruik van sneltesten is verschillend: de antigeentest is er een waarbij je een wattenstaafje in je neus doet, deze vervolgens in een vloeistof doopt en in een testcassette stopt om na 15 minuten de uitslag te hebben. Bij een speekseltest moet je in een bijgeleverd zakje spugen, vervolgens het speekselmonster met een pipet in een vloeistof buisje te doen en de combinatie van deze vloeistoffen op de testcassette te druppelen. Beide testen zijn dus vrij makkelijk in gebruik, mocht je een wattenstaafje in je neus erg naar vinden dan is de speekseltest in goed alternatief.

Gerelateerde berichten