Afvallen met dieetshakes: voor- en nadelen

De zomer is in het land en dan zien we er graag allemaal op ons best uit. Ben jij je goede voornemens ondertussen wat uit het oog verloren? Dan ben je niet alleen. Een dieet volhouden is voor velen een moeilijke opgave. Zoek je een manier om nog snel een paar kilo’s te verliezen? Dan zijn dieetshakes misschien wel de ideale oplossing. Wij wegen hier de voor- en nadelen voor je af.

Hoe kan je afvallen met dieetshakes?

Dieetshakes of maaltijdvervangers bestaan uit poeders. Je kan ze vermengen met melk of water. Om af te vallen met dieetshakes ga je een volledige maaltijd vervangen door een shake. Op die manier weet je precies hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Het aantal calorieën verschilt per shake en is steeds minder dan wanneer je een gewone maaltijd zou eten. Je krijgt dus dagelijks een pak minder calorieën binnen waardoor je gewicht gaat verliezen.

Shake

Voordelen

Een dieetshake vervangt een volledige maaltijd. Het is dus niet meer nodig om uren in de weer te zijn met het bereiden van een volledig avondmaal. Een shake vergt niet veel tijd om te maken. Je vermengt het poeder eenvoudig met een hoeveelheid water of melk. Ze zijn bovendien makkelijk in gebruik. Neem je shakes bijvoorbeeld mee naar het werk of drink ze op als  je onderweg bent.

Door dieetshakes in te passen in je eetpatroon kan je op een snelle manier vet verliezen zonder dat je honger lijdt. De eiwitten worden traag door het lichaam afgebroken waardoor je langer een verzadigd gevoel krijgt. De eiwitten zorgen er bovendien voor dat je je spieren behoudt en dat de spieropbouw tijdens het sporten bevorderd wordt.

Nadelen

Wat betreft voedingswaarde kunnen de meeste dieetshakes niet opboksen tegen een volledige maaltijd. Een evenwichtige maaltijd bevat een grotere hoeveelheid gezonde voedingsstoffen zoals antioxidanten en natuurlijke vitaminen en mineralen.

Mensen die op korte tijd veel vet willen verliezen krijgen soms de neiging om teveel shakes te gebruiken. Dit kan echter slecht zijn voor je gezondheid. Lees dus goed de gebruiksaanwijzing voor je met dieetshakes begint.

Alle voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen Nadelen
Gewichtsverlies met behoud van spieren Minder voedingsstoffen
Geen hongergevoel De zoete smaak is niet voor iedereen
Gemakkelijk in gebruik Let op bij een te grote inname
Snel klaar

 

Met verantwoorde dieetshakes zoals het glutenvrije Be-Slank, kun je op een gezonde en gemakkelijke manier gewicht verliezen. Je dient ze echter wel op de juiste manier te gebruiken. Vervang nooit al je maaltijden door dieetshakes. Zo loop je belangrijke voedingsstoffen mis wat nadelig kan zijn voor je gezondheid.

Gerelateerde berichten