Condooms mee op vakantie, een goed idee!

Condooms mee op vakantie

“Hago el amor sin correr riesgos o no lo hago.”

 

Pardon? Ja, zo zeg je in het Spaans dat je alleen veilig en dus met condooms vrijt! Ook op vakantie is het namelijk belangrijk om een condoom te gebruiken. Niet alleen om een ongewenste zwangerschap met een leuke vakantieliefde te voorkomen, maar ook seksueel overdraagbare aandoeningen stoppen niet bij de landsgrenzen. Zorg er daarom voor je dat je bij het inpakken van je koffer aan voldoende condooms denkt.

Buitenlandse condooms

In Nederland kun je ervan uitgaan dat alle condooms die je in de winkel koopt betrouwbaar zijn. Door de strenge eisen van onze instanties en overheid zijn er in ons land alleen veilige en betrouwbare condooms te koop. In het buitenland ligt dit soms anders. Je kunt er daarom niet altijd vanuit gaan dat de condooms die je bij een buitenlandse apotheek of drogist net zo veilig zijn als de Nederlandse condooms. Het is daarom verstandig om Nederlandse condooms mee te nemen, om vervelende situaties te voorkomen. Naast onbetrouwbaar zijn condooms in veel toeristische plaatsen veel duurder dan wanneer je ze hier in Nederland via internet bestelt.

 

Houd ze veilig

Oké, dat je condooms uit Nederland mee moet nemen weet je nu wel. Maar zorg er dan ook voor dat ze ook betrouwbaar blijven. Als je de condooms al wat langer in de kast hebt liggen is het ten eerste belangrijk om de houdbaarheidsdatum te controleren. Neem hiermee geen risico en vervang condooms die ‘over de datum’ zijn. Wanneer je condooms meeneemt is het vervolgens belangrijk om ze op een koele donkere plek te bewaren. Stop ze bijvoorbeeld in je toilettas die je in de schaduw laat staan. Zorg er in ieder geval voor dat ze niet in de zon liggen. Voorkom dat de condooms in de buurt van scherpe objecten komen, zoals een nagelknippertje of een scheermes. Wanneer je condooms op een romantisch verlaten strandje gebruikt is het belangrijk om te voorkomen dat ze met zand in aanraking komen. Dit is niet alleen pijnlijk voor beide partijen, maar beschadigt de condooms ook nog eens.

 

Vervelend souvenirtje

Ben je toch de fout in gegaan door een condoom vergeten te gebruiken? Zorg er dan voor dat je na thuiskomst zo snel mogelijk een soa-test laat uitvoeren. Sommige soa’s kunnen vergaande gevolgen hebben en moeten dus snel behandeld worden. En denk er tijdens je volgende avontuur aan om altijd een condoom, condom, préservatif, preservativo of Kondoom op zak te hebben.

Gerelateerde berichten