Chlamydia test is belangrijk

Chlamydia is een ziekte die zich ontwikkelt door middel van de bacterie: Chlamydia Trachomatis. Bij deze worden slijmvliezen van de Plasbuis, anus, keel of baarmoedermond besmet. Hierdoor wordt ook wel aangegeven dat je dit ziekte kunt ontwikkelen door onveilig seks te hebben. Wil je dit voorkomen dan is daar een oplossing voor, namelijk de Chlamydia test.

Chlamydia 

Chlamydia is dus een vorm van soa. Jongeren worden vaker gediagnosticeerd met Chlamydia dan ouderen. Je kunt deze ziekte oplopen door simpelweg onveilig seks te hebben. Vaak ontstaan er dan ook klachten, maar dat merk je pas achteraf. Je kunt Chlamydia oplopen via de plasbuis, anus, keel en baarmoedermond. Vrouwen merken het meestal door de ontsteking in de eileiders en de herhalende buikpijn. Deze kan men door hulp van een huisarts of zelf thuis uit testen door middel van een Chlamydia test. Deze kun je gemakkelijk afnemen met je urine. 

Symptomen 

Vrouwen met Chlamydia ervaren een branderige en pijnlijke gevoel bij het plassen. Ook kunnen ze pijn lijden tijdens en na een vrijpartij. Ze kunnen last hebben van koorts, extreme buikpijn, jeuk bij de kontgat en meer afscheiding bij vagina. Mannen met Chlamydia ervaren ook een pijnlijke en branderige gevoel tijden het plassen. Zij ervaren ook vocht bij het geslacht gedeelte. Hiernaast kunnen ze bloeden of slijm zien tijdens het ontlasten. Mannen ervaren ook veel pijn in de ballen. Als deze klachten verergeren is het handig om een Chlamydia test te doen. Deze testen zorgen voor duidelijkheid. Hierdoor kun je mogelijke maatregelen aannemen. 

Chlamydia test is een pre 

Als je een Chlamydia niet aanpakt, kun je er nare gevolgen aan houden. Bij vrouwen kan het zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. De meest waarschijnlijke gevolgen die vrouwen aan de Chlamydia houden, is de chronische buikpijn. Door de ontsteking in de eileiders en het bekkengebied, behouden zijn chronische buikpijn. Ook kan Chalmydia overgedragen worden aan baby’s. Tijdens de bevalling, kan de moeder de baby besmetten met Chlamydia. Dit kan ervoor zorgen dat baby’s oog- en longontsteking kunnen hebben. Mannen krijgen vaker last van de Bijbal of prostaat. Ook zij hanteren een risico van onvruchtbaarheid. Het is daarom belangrijk om tijdig de Chlamydia test uit te voeren. Hiermee voorkom je ziektes. Veel mensen schamen zich om de ne huisarts te gaan, om te testen. Ook hiervoor zijn er oplossingen bedacht. Momenteel kun je verschillende soorten thuistesten aanschaffen. Keel, urine, anus en vagina Chalmydia afnamesets zijn hier enkele voorbeelden van. Hiernaast zijn er ook verschillende combinatiesets verkrijgbaar. Voor een paar tientjes kun je jezelf thuis al testen voor de Chlamydia. Hiermee voorkom je verschillende soorten nare gevolgen 

Gerelateerde berichten