Het belang van lenzenvloeistof voor het draagcomfort

Niemand hoeft last te hebben van het dragen van lenzen, want er is voor iedereen een lenzenvloeistof die aansluit bij persoonlijke situaties en behoeften. Of je nu droge ogen hebt, je bent allergisch voor een bepaalde stof in de vloeistof of je hebt gevoelige ogen, dat betekent niet dat je geen lenzen kunt dragen. Als jij wat tijd steekt in het uitzoeken van de juiste vloeistof voor jouw lenzen en ogen, dan kun jij ook lenzen verdragen en dat elke dag. Lees hier verder over de verschillende soorten lenzenvloeistof en over hoe jij daar de beste tussen vindt.

Voor iedereen een lenzenvloeistof

Het goede nieuws is dat er vloeistoffen worden aangeboden voor verschillende soorten situaties. Als je het assortiment bij een online winkel doorneemt, dan zie je dat daar verschillende soorten producten worden verkocht. Het is zaak dat je dan de juiste lenzenvloeistof uitkiest voor jouw ogen. Je hebt dan een aantal keuzes te maken.

  • Allereerst is het belangrijk dat je de juiste vloeistof kiest bij het soort lenzen dat je draagt. Er zijn vloeistoffen specifiek voor harde lenzen, voor zachte lenzen en voor beide.
  • Voor droge ogen is het een goed idee om een vloeistof aan te schaffen die de lenzen beter hydrateert. Er zijn producten die tijdens het reinigen een laagje om de lens aanbrengen waardoor deze nooit droog aanvoelt in je oog.
  • Bij gevoelige ogen en een allergie voor bepaalde bestanddelen in de lenzenvloeistof is er een optie om te kiezen voor een vloeistof zonder conserveringsmiddelen. Deze zijn zachter, hebben een pH waarde gelijk aan die van het vocht in je ogen en irriteren je ogen aanzienlijk minder.

Een bezoekje aan je opticien

Het eerste wat je doet als je de beste lenzenvloeistof wilt vinden is een bezoekje brengen aan je opticien. Door samen te werken weet je niet alleen zeker dat je een vloeistof uitkiest die voor jou goed aanvoelt, maar die ook je ogen niet beschadigt. Laat je ogen dus onderzoeken en je opticien kan je al veel vertellen over een goede vloeistof voor jou. Hij of zij kan ook beoordelen hoe gezond je ogen zijn momenteel, of er misschien sprake is van een allergie of dat je ogen ongewoon droog zijn. Op die manier kun je al doelgerichter zoeken naar lenzenvloeistoffen die passen bij jouw situatie en benodigdheden.

Lens2Day | Lenzen, brillen, accessoires.

Twee weken proberen

Nu je weet welke lenzenvloeistof geschikt is voor jouw lenzen en ogen, is het een kwestie van uitproberen en testen. Je schaft dan eerst geen grote fles aan, maar bijvoorbeeld een reisverpakking. Je probeert deze een paar weken uit en gaat daarna terug naar je opticien om je ogen te laten controleren. Eventueel doe je dat nogmaals met een aantal andere vloeistoffen, om zeker te zijn dat je alles hebt geprobeerd. Daar kies je dan, in overleg met je opticien, de beste uit. 

Lezen moeten lekker zitten en je moet eigenlijk niet doorhebben dat je ze draagt. Dat is voor iedereen een mogelijkheid als je zorgvuldig de juiste lenzenvloeistof kiest.

Gerelateerde berichten