Dentist Eindhoven benadrukt het belang van preventie

Dentist Eindhoven

Een dagelijkse gebitsreiniging en de jaarlijkse controle zijn essentieel om je gebit in een goede conditie te houden. Volgens Dentist Eindhoven is zo’n aanpak de beste manier om te voorkomen dat er gaatjes, ontstekingen of het verlies van tanden en kiezen op gaan treden. Bij Dentist Eindhoven zijn alle specialisten aanwezig die je daarbij kunnen helpen. Zoals mondhygiënisten en preventiemedewerkers. De mondhygiënist zorgt ervoor dat je gebit goed wordt schoongemaakt. De preventiemedewerker helpt je om te kiezen voor een aanpak waarmee je vanaf dat moment zelf je gebit in een goede conditie kunt houden.

Behandelingsmogelijkheden bij Dentist Eindhoven

Dentist Eindhoven

Hoe goed je die preventieve schoonmaakbeurten ook bijhoudt; er kan op den duur toch een keer schade ontstaan. Zoals een gaatje of een ontsteking. Ook kan er door een ongelukje een stuk van een tand afbreken. Voor al deze problemen heeft Dentist Eindhoven een oplossing. Een team van medewerkers met competenties op allerlei gebieden gaat samen met jouw gebit aan de slag. Uiteraard wordt er eerst een plan gemaakt van de behandeling. Daar staat in hoe lang de behandeling gaat duren, wat het eindresultaat is, welke risico’s er aan de behandeling verbonden zijn en hoe hoog de kosten zijn.

Dentist Eindhoven

Jaarlijkse controle bij Dentist Eindhoven

Door veel patiënten wordt aan de jaarlijkse controle maar weinig belang gehecht. Hun gebit voelt goed aan en daarom denken ze dat er geen problemen zijn. Bij Dentist Eindhoven zijn echter technieken voorhanden waarmee tandproblemen kunnen worden voorspeld. Er kan bijvoorbeeld aan de hand van een röntgenfoto worden voorspeld in welke kiezen op den duur gaatjes zullen ontstaan. Door hier tijdens de jaarlijkse controle aandacht aan te besteden en de preventie aan te passen kan worden voorkomen dat die problemen werkelijk gaan optreden. De jaarlijkse controle heeft dus wel degelijk een belangrijke functie.

Gerelateerde berichten