Eiwitten belangrijk voor sportprestaties

Afvallen gaat een stuk gemakkelijker als je regelmatig sport. En natuurlijk wordt afvallen een stuk leuker als je een sport kiest die je ook echt leuk vindt. Soms is het lastig om een keuze te maken, maar probeer gewoon een paar sporten uit en kijk wat jou het beste bevalt. Wanneer je het niet leuk vindt om elke keer te gaan sporten, is het namelijk ook veel moeilijker vol te houden. En afvallen wordt dan ook wel heel erg moeilijk.

Voedingspatroon

Maar wist jij ook al dat voeding eigenlijk de meeste impact heeft als je wilt afvallen. Het verliezen van die extra kilo’s heeft namelijk veel meer te maken met je wat je eet dan met sport. 70% is het resultaat van voeding en 30% van beweging. Het is dan ook belangrijk dat jij snapt hoe voeding je prestaties kan beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld alleen duursport doet, train je je uithoudingsvermogen en verbrand je voornamelijk calorieën uit koolhydraten. Je bouwt dan ook geen spiermassa op.

Beste methoden om af te vallen

Wanneer je af wil vallen is het veel belangrijker dat je calorieën verbrandt uit vetten en eiwitten. Dit gebeurt vooral bij krachttraining en bij sporten met een hoog energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan intervaltrainingen, squash en tennis. Ook bootcamp trainingen zijn tegenwoordig erg populair. Dit zijn uitstekende intervaltrainingen, waarvan je echt fit en sterk wordt. Je traint namelijk alle spiergroepen en energiesystemen en krijgt zo snel een mooi en strak lijf. En goede prestaties motiveren weer om te blijven sporten.

Gerelateerde berichten