Cellulitis verhelpen? Neem een antibioticakuur!

Cellulitis wordt door veel mensen als een vervelende ziekte ervaren, die ontstaat als gevolg van een bacteriële infectie in uw lichaam. Deze bacteriële infectie ontstaat vaak op momenten dat u het erg druk heeft en er sprake is van stress. Als gevolg van de drukte zult u minder goed slapen, wordt uw eetpatroon minder en zult u minder bewegen. Deze aspecten zorgen ervoor dat uw weerstand afneemt, waardoor u kwetsbaarder bent voor infecties. Uw weerstand is namelijk niet meer instaat om de bacterie af te stoten zonder hulp.

 

Symptomen van cellulitis zijn onder meer roodheid, zwellingen onder de huid en hoofdpijn. In het ergste geval kunt u ook te maken krijgen met koorts, waardoor u eerst rust zal moeten houden om weer aan de slag te kunnen gaan.

 

Een consult van de huisarts bij cellulitis

 

Gelukkig is cellulitis met een relatief milde antibioticakuur te verhelpen. Vaak zult u zich na het afmaken van deze kuur een stuk fijner en fitter voelen! Om een antibioticakuur te kunnen gebruiken voor het verhelpen van cellulitis, zult u een consult bij de huisarts aan moeten vragen. De huisarts kan de antibioticakuur vervolgens aan u voorschrijven.

 

Tip: om de kans op een nieuwe bacteriële infectie te verkleinen, is het sterk aan te raden om meer te bewegen in drukke periodes. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar uw werk of maak iedere avond een korte wandeling. Dit verbetert uw weerstand, waardoor het voor uw lichaam makkelijker wordt om bacteriën te verdrijven.

 

Gerelateerde berichten