Is je gezicht uitgezakt? Zo fix je dat

Als je eenmaal volwassen bent, valt er niet meer aan te ontkomen: rimpels en lijntjes horen bij het ouder worden. Helaas zijn sommige mensen extra gevoelig voor deze tekenen van veroudering en kan het hebben van een vermoeide blik, slappe huid of diepe rimpels iemands gevoel van eigenwaarde aantasten. Dit kan veel stress en onzekerheden veroorzaken en sommigen overwegen dan ook om een facelift te laten uitvoeren om zich weer jong en energiek te voelen. Voordat je overweegt een facelift te laten uitvoeren, zijn er bepaalde zaken die je dient te weten. Hieronder vijf tips voor als jij een facelift wilt laten uitvoeren.

Ken de mogelijkheden

Een facelift is een cosmetische ingreep die tot doel heeft de tekenen van veroudering in het gezicht te minimaliseren. Echter, een facelift is niet de enige optie om er jonger te uitzien. Er bestaat namelijk ook fillers en botox. Het is belangrijk dat je de verschillende mogelijkheden kent en begrijpt wat voor resultaat je van de verschillende ingrepen kunt verwachten. Een facelift is bijvoorbeeld een vrij drastische ingreep en de hersteltijd is over het algemeen langer dan bij fillers of botox.

Vind een gekwalificeerde arts

Als je besluit om een facelift te laten uitvoeren, is het belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden die ervaring heeft met deze ingreep. Zoek naar iemand die goed staat aangeschreven en waarbij je een goed gevoel hebt. Je kunt ook overwegen om een aantal arts-consultaties in te plannen om verschillende meningen te horen voordat je een beslissing neemt.

Bereid je voor op de ingreep

Je zult moeten praten met je arts over wat je kunt verwachten tijdens en na de facelift. In overleg wordt bepaald welke methode er wordt gebruikt voor de facelift. Zo kan er worden besloten om het weefsel onder de huid aan te trekken of om overtollige huid te verwijderen. Na de ingreep zul je niet direct alles kunnen doen wat je gewend bent. Zo zal je bijvoorbeeld de eerste weken geen zware lichamelijke activiteiten mogen verrichten.

Herstel goed na de ingreep

Na de facelift is het belangrijk om je te houden aan de instructies van de arts. Zoals hierboven benoemd, zul je de eerste weken geen zware lichamelijke activiteiten mogen verrichten. Ook is het verstandig om te zorgen voor voldoende rust zodat je lichaam goed kan herstellen. Zorg daarnaast voor een gezonde levensstijl na de facelift, met een uitgebalanceerd dieet en voldoende beweging.

Hou rekening met de kosten

Een facelift is niet goedkoop. De kosten zijn afhankelijk van de omvang van de ingreep en de regio waar je woont. Bij sommige verzekeraars kom je met een aanvullende verzekering wel in aanmerking voor vergoeding. Het is verstandig om de verschillende opties te bekijken en er zeker van te zijn dat je de financiële middelen hebt voordat je een facelift laat uitvoeren.

Samenvatting

Een facelift kan een goede oplossing zijn voor een jeugdiger uiterlijk. Echter, voordat je deze ingreep overweegt, is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden te kennen en te weten waar je op dient te letten om het beste resultaat te krijgen. Een goede voorbereiding is belangrijk, zowel voor de ingreep als voor het herstel. Ook is het belangrijk om de financiële implicaties in overweging te nemen voordat je besluit om een facelift te laten uitvoeren. Met deze vijf tips ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken en te zorgen voor de beste resultaten.

Bron: https://drwever.com/

Gerelateerde berichten