Het belangrijkste is ‘stop de bloeding’

stop de bloeding

Doe dit!stop de bloeding

Het eerste wat jij leert tijdens het volgen van een eerste hulp bij ongevallen cursus is ‘stop de bloeding‘. Daardoor kun jij er namelijk voor zorgen dat iemand buiten levensgevaar gehouden kan worden. Bij grote verwonden verliezen mensen soms zoveel bloed dat zij in shock raken of zelfs overlijden. Het beste kun jij dit doen door druk op de wond uit te oefenen. Daarnaast zou jij ook het lichaamsdeel kunnen afbinden, waardoor de bloedtoevoer minder is. Dit is natuurlijk wel alleen mogelijk als het gaat om een arm of been, want een romp kun jij moeilijk afbinden. Dit kun jij bijvoorbeeld doen met een riem of stuk van de kleding. Hierbij is het ook van belang dat jij snel handelt, want elke seconde telt in zulke gevallen.

De beste

stop de bloeding

Het stoppen van de bloeding is een van de dingen waarvan ik blij ben dat ik dat nu weet. Daarnaast vind ik het ook een prettig dat ik nu weet hoe ik iemand moet reanimeren. Dit kan ik niet alleen met mijn handen, maar ook met een aed. Deze hangen op heel veel plekken door het hele land en zijn door iedereen te gebruiken. Nu is het alleen wel zo dat het effectiever is wanneer het door iemand gedaan wordt die hier verstand van heeft. Deze persoon kan dan de stickers op precies de goede plekken plakken, waardoor de patient een grotere kans op overleven heeft. Toch zou ik jou wel aanraden om hem ook te gebruiken als jij er niets van weet, want alle beetjes helpen in zo’n geval echt.

Gerelateerde berichten