Kinderen helpen met tandenpoetsen

Voor kinderen is het van groot belang dat tanden op de juiste manier gepoetst worden. Niet voor niets geven veel tandartsen speciale poetstips aan kinderen tijdens een periodieke controle. Als ouder kunt u uw kinderen helpen bij het poetsen van hun tanden. Wanneer kinderen al op jonge leeftijd te maken krijgen met complicaties aan hun gebit kan dit gevolgen hebben voor hun volwassengebit. Denk bijvoorbeeld aan gaatjes die ook in het volwassengebit zullen terugkeren, of denk aan ontstekingen die worden meegenomen. Het is erg zonde als een kind later last van zijn of haar tanden heeft door een slecht onderhoud van het gebit op jonge leeftijd!

Periodieke-controle

Een tandarts in Groningen raadt ouders aan om kinderen eerst volledig te helpen met het poetsen van hun tanden en dit door te jaren heen te verminderen. Als kinderen het zelf kunnen doen, dan blijft het verstandig om nog even mee te kijken. Vaak weten kinderen niet wat het belang van goed poetsen is.

Periodieke controle bij een kindertandarts

Er zijn speciale kindertandarts die kinderen leren om te gaan met een tandenborstel. In welke volgorde dient het kind zijn of haar tanden te reinigen? Hoe moet de tandenborstel vastgehouden worden om overal goed bij te kunnen? Enzovoorts. Simpele vragen waar lang niet ieder kind het antwoord op weet! Een ander voordeel aan een kindertandarts is dat het kind stap voor stap kennismaakt met de apparaten in de behandelkamer. Hierdoor wordt de kans op tandartsangst op latere leeftijd minder groot. Een kind zal op latere leeftijd immers zelf naar de tandarts moeten gaan.

De kosten voor een bezoek aan de tandarts door kinderen worden vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Wanneer kinderen ouder dan 18 jaar zijn worden deze kosten niet meer gedekt en dient u een extra tandartsverzekering af te sluiten.

Gerelateerde berichten