Zorgverzekering dekking

Veel consumenten weten weinig tot niks over de dekking van hun zorgverzekering in het geval van tandartskosten. Weet u bijvoorbeeld hoeveel u vergoed krijgt van de kosten voor een periodieke controle? Worden de kosten voor het herstellen van een gaatje in tanden of kiezen vergoed? Enzovoorts. Volgens een tandarts in Utrecht kunnen consumenten jaarlijks tientallen euro’s besparen als zij de dekking van hun zorgverzekering vooraf beter bekijken. “Consumenten gaan er vaak vanuit dat de kosten voor een tandartsbehandeling vergoed worden, maar dit is niet terecht. Deze kosten worden vrijwel alleen bij kinderen vergoed!”

Kiestrekken-2

Hoe werkt de zorgverzekering dekking voor tandartsbehandelingen?

Bij tandartsbehandelingen worden de kosten enkel vanuit de basisverzekering vergoed als iemand 18 jaar of jonger is. Eenmaal volwassen zult u een losse tandartsverzekering af moeten sluiten om gedekt te zijn voor de tandartskosten. Dit geldt zowel voor de kosten van een periodieke controle bij de tandarts, als voor de kosten van specifieke behandelingen. Bij sommige behandelingen, zoals bij het bleken van tanden, is het zelfs noodzakelijk om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Het is sterk aan te raden om tandartsverzekeringen vooraf online te vergelijken. Op internet vindt u verschillende vergelijkingstools, waarmee het vergelijken van tandartsverzekeringen heel eenvoudig wordt.

Controleer de dekking van een tandartsverzekering

Om te voorkomen dat u achteraf tegen onaangename financiële verassingen aanloopt is het belangrijk dat u de dekking van een tandartsverzekering voorafgaand aan een behandeling controleert. In de dekkingsvoorwaarden van uw verzekering leest u precies waar u wel en waar u niet voor verzekerd bent. Mocht u twijfelen over de dekking van uw zorgverzekering, dan kunt u de hulp van een tandarts of uw zorgverzekeraar zelf inschakelen. De zorgverzekeraar kan u precies vertellen voor welke kosten u verzekerd bent.

Voor specialistische behandelingen dient u een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Ook hier kan een zorgverzekeraar u meer over vertellen.

Gerelateerde berichten