Tanden laten bleken of zelf doen

Zeker naarmate u ouder wordt kunnen uw tanden geler worden. Dit komt mede door het drinken van koffie, thee of rode wijn! Ook verschillende andere voedingsmiddelen versnellen het geler worden van uw tanden. Gelukkig is het door uw tanden te bleken mogelijk om uw witte, stralende lach van voorheen terug te krijgen. Het laten bleken van uw tanden kunt u bij een tandartspraktijk, sommige schoonheidssalons of zelfs thuis doen. Er zijn verschillende webwinkels en fysieke winkels die pakketten aanbieden om uw tanden mee te bleken. Volgens de tandarts in Delft is dit echter af te raden! “Vaak worden de kosten voor het bleken van tanden niet vergoed als een patiënt dit zelf doet. Hierdoor loopt u een vergoeding van de zorgverzekeraar mis en kan het bleken van tanden behoorlijk duur worden.”

Verstandskies2

Tanden bleken bij een tandarts

Een tandarts kan u niet alleen helpen bij het bleken van uw tanden, een tandarts kan u ook van advies voorzien over de noodzaak van het bleken. Soms is het bijvoorbeeld verstandiger om nog een of twee jaar te wachten met het bleken van uw tanden. Daarbij helpt u een tandarts u bij het vinden van de juist kleur bleekmiddel. U wilt immers dat uw tanden een zo natuurlijk mogelijk kleur krijgen na de behandeling. Overigens is het ook mogelijk om enkele tanden te laten bleken, als die bijvoorbeeld gestorven zijn en daardoor een gelere kleur hebben dan uw andere tanden.

Dekking van uw zorgverzekering

Tandartskosten worden bij volwassenen standaard niet gedekt door uw basiszorgverzekering. Dit is wel het geval bij tandartskosten voor jongeren tot 18 jaar. Ook is een normale tandartsverzekering qua dekking vaak niet toereikend genoeg om de kosten voor een bleekbehandeling te dekken. U kunt er daarom voor kiezen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. In de dekkingsvoorwaarden van een aanvullende tandartsverzekering leest u precies welke kosten wel en welke kosten niet worden vergoed.

Mocht u twijfelen over dekking van uw tandartsverzekering, dan kunt u navraag doen bij uw verzekeraar.

Gerelateerde berichten