Mijn man slikt elke dag metformine

13790110Mijn man slikt elke dag metformine

Metformine hoort tot de groep geneesmiddelen die de biguaniden worden genoemd. Het helpt onder andere bij diabetes. Mijn man heeft twee jaar geleden de diagnose van diabetes gekregen. Ik had al wel een vermoeden, want hij begon veel meer te drinken, klaagde over een droge mond en moest uitzonderlijk veel plassen. Ook kon hij als hij moe was niet meer zo goed zien. We hadden eerst een leesbril voor hem gekocht, maar dit werkte minimaal. De koolhydraten in het eten worden omgevormd tot glucose. Het wonderlijke lichaam zorgt hier voor. Koolhydraten zitten onder andere in brood en aardappels. Voor ons een dagelijkse kost. De glucose word dan opgeslagen als een voorraad, je krijgt dan meer energie en je spieropbouw wordt verbeterd. Je hebt om glucose op te bergen dan weer insuline nodig, volgens mij wordt dit bij de normale mens in de alvleesklier gemaakt. Mijn man heeft een slecht werkende alvleesklier, waardoor er niet echt insuline wordt aangemaakt, een beetje maar. De glucose kan dus niet op ge borgen worden, het medicijn metformine biedt een goede oplossing. Ten eerste begonnen we samen een dieet om minder energierijk te eten, zo is er ook minder insuline nodig. Daarnaast gebruikte mijn man de metformine, die de bloedglucose verlaagd. De metformine had voor mijn man een nadeel, het verminderde zijn eetlust. Ik vind dit wel handig want zo krijgt hij nog minder energierijk voedsel binnen maar mijn man werd er chagrijnig van. Uiteindelijk heeft hij er mee leren omgaan en doet de metformine haar werk goed.

Gerelateerde berichten